folk_historic_museum

Λαογραφικό Μουσείο

Από τον Αδάμαντα φεύγουν εκδρομικά σκάφη για τον γύρο του νησιού, κι η βόλτα θα σας μείνει αξέχαστη. Από τα Πολλώνια με ferry boat ή καΐκια μπορείτε να  πάτε στην Κίμωλο. Από τις νότιες παραλίες του νησιού ξεκινούν σκάφη που θα σας μεταφέρουν στον Γέροντα και το Κλέφτικο. Για τους λάτρεις τις ιστιοπλοΐας πραγματοποιούνται καθημερινά εκδρομές. Ημερήσιες εκδρομές σε περιοχές γεωλογικού ενδιαφέροντος διοργανώνονται, καλό θα ήταν να ρωτήσετε στα Τουριστικά Γραφεία.

church_museum

Εκκλησιαστικό Μουσείο

Από το καλοκαίρι του 2000 λειτουργεί ένα πρότυπο από όλες τις απόψεις Συνεδριακό κέντρο, συμβάλλοντας στην εναλλακτικότητα του τουριστικού προϊόντος.

Αρχαιολογικοί τόποι, γραφικά εκκλησάκια, ενδιαφέρουσα πανίδα, μοναδική χλωρίδα, πολύχρωμοι γεωμορφολογικοί σχηματισμοί, παλιά ορυχεία, αποτελούν μερικές ακόμη ενδιαφέρουσες επιλογές του περιπατητικού τουρισμού.

Στα Νύχια (λόφος πάνω από την Λαγκάδα) μπορείτε να επισκεφθείτε τα αρχαία εργαστήρια του οψιδιανού, στο Βάνι τα μοναδικά ορυχεία και τον κατακόρυφο βράχο του, στο Παλιοχώρι και στην Αγ. Κυριακή λείψανα αρχαιολογικών οικισμών και ...ζεστές εικόνες κατάλοιπα ανενεργού ηφαιστείου.

church_historic_museum

Ναυτικό Μουσείο

Στην Φυλακωπή τα ερείπια της προϊστορικής πόλης. Σημάδια της πρόσφατης ιστορίας στις  οχυρωματικές εγκαταστάσεις των Γερμανών από την περίοδο της κατοχής στο νησί υπάρχουν στον Τόπακα, στο Ακρωτήρι, στον Κόρφο και στα δύο καλά διατηρημένα καταφύγια, επισκέψιμα πια στον Αδάμαντα και στις Πλάκες.

Γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες ήταν τα ιαματικά λουτρά της Μήλου από την αρχαιότητα (Αδάμαντας, Προβατάς κ.α.) αλλά και στις θαλάσσιες περιοχές της Κάναβας, του Παλιοχωριού, των Τριών Πηγαδιών και του Καστανά  επισκέψιμα από όλους.

mining_museum

Μεταλλευτικό Μουσείο

Οι παραπάνω από εβδομήντα παραλίες του νησιού δίνουν πρόσβαση σ’ έναν αξιόλογο βυθό για τους εξερευνητές του. Υπάρχουν σχολές κατάδυσης που φροντίζουν η υποθαλάσσια ξενάγηση να γίνει με ασφάλεια. Για τους χομπίστες ψαροντουφεκάδες βουτιές …με νόημα. Ο κόλπος και κάποιες παραλίες της Μήλου προσφέρονται για θαλάσσια σπορ ( καγιάκ, κανό, γουιντσέρφ κ.λ.π.)

Αναρίθμητα ξωκλήσια κοσμούν την Μήλο από την μια μέχρι την άλλη άκρη. Οι πρωτοχριστιανικές Κατακόμβες (η Μήλος ανακηρύχθηκε Ιερό Νησί), τα ερείπια του ναού του Χριστού στη Ζεφυρία, η Παναγία η Φανερωμένη, η Αγία Παρασκευή στο Κλήμα, ο Αγ. Νικόλαος στην Τραμυθιά, η Παναγία η Τουρλιανή, η Θαλασσίτρα, η Μέσα Παναγιά στο Κάστρο, η Αγία Μαρίνα, Η Παναγιά του Κήπου, ο Άγιος Νικόλαος στο Ριβάρι, ο Αη- Γιάννης ο Σιδεριανός στον Χάλακα, η Κορφιάτισσα, οι Άγιοι Ανάργυροι, η Αγία Σοφία στην Ξυλοκερατιά, ο Άγιος Χαράλαμπος στον Αδάμαντα, η Κοίμηση της Θεοτόκου, αποτελούν μερικά από τα θρησκευτικά μνημεία που αξίζει να επισκεφθείτε. Η χιλιόχρονη Αγία Τριάδα στον Αδάμαντα που φιλοξενεί το Εκκλησιαστικό Μουσείο Μήλου με θησαυρούς από την Κρητοβυζαντινή ζωγραφική σας περιμένει για το προσκύνημά σας.

Αρχαιολογικό Μουσείο

Αρχαιολογικό Μουσείο

Ο πολιτισμός, η μακραίωνη ιστορία, η κουλτούρα των Μηλιών καθώς και οι επαγγελματικές τους ενασχολήσεις από παλιά μέχρι σήμερα απεικονίζεται και στα Μουσεία της. Στην Πλάκα θα συναρτήσετε το Αρχαιολογικό, το Λαογραφικό Μουσείο, στις Πλάκες το καταφύγιο του Φλάρη. Στον Αδάμαντα το Εκκλησιαστικό, το Μεταλλευτικό, το Ναυτικό Μουσείο και το καταφύγιο στη Λαγκάδα.

Επικοινωνία

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε για να ρωτήσετε την διαθεσιμότητα για κάποιο από τα καταλύματα μας είτε για επιπλέον πληροφορίες, χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα: